Klíma mosás

Univerzális klíma távirányító használati utasítás

NTR ARC01 CHUNGHOP Q-988E, HQ, SUPERRIOR AirCo és a KÖNIG KN-RC-AIRCO3 univerzális klíma távirányító használata és programozása

Összehangolás a klímával

 • Helyezzen két darab AAA ceruza elemet a távirányítóba és győződjön meg róla, hogy a klíma áram alatt van-e. Ha nincs, dugja be a konnektorba, vagy kapcsolja fel a kismegszakítóját.
 • A távirányítóhoz kapott egy kód listát, melyen klíma márkák vannak felsorolva mellettük egy vagy két (től-ig pl. Gree 020-039) háromjegyű számmal. Keresse ki a saját klímája márkájának megfelelő számot, vagy számsort. Ha elvesztette a kód listát, sebaj ide kattintva letöltheti.
 • Kapcsolja be a távirányítót, a kör közepén fehér gombbal (1), és nyomja hosszan a SET gombot (12) míg a kijelző jobb alsó sarkában elkezd villogni három pici vízszintes vonalka.
Az univerzális klíma távirányító gombjai

Ha a TEMP feliratú zöld gombokat (3) nyomogatja, akkor 000-999-ig, oda-vissza pörgetve a számsort, ki tudja választani a kódlistában megadott számot. A távirányítót végig a klíma felé irányítsa, ha a megfelelő kódhoz érkezett, a klíma csipogással jelzi, hogy értelmezi a távirányító jeleit.

A kód addig villog, míg a jobb alsó OK feliratú (13) zöld gombbal nem hagyja jóvá, vagy ha pár másodpercig nem nyom meg egyetlen gombot sem akkor magától menti az éppen kijelzett kódot.
Mentett kódot a SET gomb (12) újbóli hosszas nyomva tartásával lehet módosítani. Ha a SET gombot csak röviden nyomja meg, a számsor elkezd felfelé számolni, miközben a kijelző furcsán el-elhomályosul. Ilyenkor a távirányító minden kódnál küld egy próba jelet a klímának, amit az csipogással jelez ha érti.

A kódlistában sok márka mellet nem egy szám szerepel, hanem egy számsor, például Midea 040-058-ig, ez azt jelenti, hogy a Midea márkájú klímákhoz 18 féle kód tartozik, mivel a Mide sokféle típust gyárt és ezeknek más-más a kód nyelvük. Ebből a 18 kódból kell kiválasztania azt, amelyik a ön klímájának minden funkcióját vezérli.

Ha megtalálta a megfelelő kódot, írja alkoholos filccel a távirányító elem fedelének belső oldalára.A klíma távirányító használata

 1. Ki és bekapcsolás.
 2. Az üzemmód választó gomb segítségével választhatunk az automata, hűtés, szárítás, ventilátor és fűtés üzemek között, melyeket a kijelző fölső vízszintes sorában váltakozó kis ikonok jeleznek.
 3. A hőfok állító gombokkal határozzuk meg, hogy a klíma meddig dolgozzon. Nem a kifújt levegő hőmérsékletét határozzuk meg, hanem a parancsot adunk a helység hőmérsékletének a megváltoztatására. A kijelző közepén láthatjuk az aktuális beállítást.
 4. A ventilátor három erősségi és egy automata fokozatba állítható, a kijelző bal oldalán.
 5. A vízszintes légterelő lapát vezérlő gombja.
 6. A függőleges légterelő lapátok vezérlő gombja. Ez a funkció még az új klímák között is ritkaság.
 7. Fast-hot fűtésre állítja a klímát 27°C, legerősebb ventilátor fokozatban.
 8. Fast-cool hűtésre állítja a klímát 21°C, legerősebb ventilátor fokozatban.
 9. A bekapcsolás időzítése.
 10. A kikapcsolás időzítése.
 11. Az óra beállítása.
 12. távirányító kódjának megváltoztatása.
 13. A kód, az időzítő és az óra beállításainak fixálása.
Az univerzális klíma távirányító gombjai

A klímák egyik része nem tud annyi funkciót, mint amit a távirányító képes lenne vezérelni, ezeknek a jeleire nem is reagál, míg a klímák másik része rengeteg olyan extrával rendelkezhet, amit ezzel a távirányítóval sajnos nem lehet használni.

Mikor tisztíttatta ki utoljára a klímáját?


Kattintson a gombra az árak és az elérhetőségek megtekintéséhez